open tuin

Menu

deze site wordt verzorgd door:

tuindagboek wroeten ezoffice

Kwekerij De Kleine Plantage

Eenrum - Groningen

<<< terug

Adres

Naam Kwekerij De Kleine Plantage Adres Handerweg 1 PC/Plaats 9967 TC Eenrum Telefoon 0595 491604 E-mail info@dekleineplantage.nl Website Bezoek de website

Beschrijving Kwekerij De Kleine Plantage

De Kleine Plantage is een gespecialiseerde kwekerij van vaste planten, éénjarige planten, rozen en clematissen. Bij de kwekerij ligt een grote te bezichtigen tuin en een veelheid aan moerbedden.

Wij zijn in eerste instantie tuinmensen en vanuit de interesse voor tuinen zijn we gaan kweken. Dat bepaalt voor een belangrijk deel de keuze van het sortiment.

Planten moeten het goed doen in borders, moeten een zekere massa hebben. Onze voorkeur gaat uit naar stevige vaste planten met vaak duidelijk uitgesproken bladvormen. We houden van schaduwplanten, zoals rodgersia’s, podophyllums, epimediums, helleborussen, pulmonaria’s.

We houden van planten die ook aantrekkelijk zijn als ze niet bloeien. We houden van het dromerige waas van de grassen. We kweken waar we van houden.

Veel van onze planten zijn te zien op de moerbedden, die op verschillende plaatsen op de kwekerij te bewonderen zijn.

Op de kwekerij hebben we de planten, die het goed doen in de zon en halfschaduw geordend naar kleur.

Binnen de kleur staan ze zoveel mogelijk op alfabet. We hebben gekozen voor de hoofdkleuren: blauw, roze, geel, rood en wit.

De schaduwplanten staan in een grote schaduwhal. Hier staan ze alfabetisch gerangschikt op latijnse naam.

Naast de vaste planten hebben we een ruime keus in clematissen, en vooral in de maanden maart april en mei ook een grote keus in rozen.

Vanaf begin mei gaan we de eenjarige en niet-winterharde planten buiten zetten.

Opmerking
Hoewel we ons uiterste best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, via de website of het telefoonnummer de informatie te verifiëren.

Activiteiten bij Kwekerij De Kleine Plantage