open tuin

Menu

deze site wordt verzorgd door:

tuindagboek wroeten ezoffice

Huys de Dohm - Ineke Greve

Heerlen - Limburg

<<< terug

Adres

Naam Huys de Dohm - Ineke Greve Adres De Doom 50 PC/Plaats 6419 CX Heerlen Telefoon 045-5710470 E-mail Website www.inekegreve.nl

Beschrijving Huys de Dohm - Ineke Greve

De tuinen worden gedomineerd door de strakheid van de hagen en samen met de groensculpturen bieden zij een lijnenspel dat zomer en winter boeiend is. Op het voorplein met het groene prieel, de groenblijvende vormen en de muurfonteinen kunnen bezoekers genieten van de rust die alleen groen kan geven. Om daarna verrast te worden door de kleurrijke tuinen.

In de loop der jaren ontstonden zestien verschillend ingerichte tuinen die tezamen een geheel vormen. Ze zijn gevuld met borders op kleur in wit, rose-purper, rood en blauw-geel.Er zijn een groentetuin en kruidentuin in patronen, een pluk- en zaaituin. Rozen zijn te vinden in alle borders maar speciaal in de rozentuin waar de oude rozen in standaards worden omstrengeld door clematis.

Er is een lentelaan en een bostuin waar een stroompje loopt naar de paddenpoel. In de wilde-bloemenweide staan heemplanten en orchideeŽn. Bomen en struiken werden verzameld en meer dan 30.000 bollen luiden het voorjaar in.

De tuin is geopend op afspraak en een aantal data in juni

Opmerking
Hoewel we ons uiterste best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, via de website of het telefoonnummer de informatie te verifiëren.