open tuin agenda
naar opentuinagenda.nl
uw activiteit aanmelden
algemene informatie en informatie over adverteren op deze site

deze site wordt verzorgd door:

Voorjaarsevenement

zaterdag 14 april t/m zondag 15 april 2012
<<< terug
Locatie Stadskweektuin Haarlem
Plaats Haarlem
Provincie Noord Holland (NL)
Website www.opentuinagenda.nl/?i=3391

Voorjaarsevenement

Op zaterdag 14 en zondag 15 april 2012 vindt in de Haarlemse Stadskweektuin het grote jaarlijkse tuinevenement plaats. Deelnemers bieden een bijzonder sortiment planten, heesters, zaden, harde materialen en onderhoudsproducten aan voor de sier-, moes-, balkon- en daktuin. Het duurzaam tuinieren staat centraal.

Veelzijdig aanbod
De deelnemende bedrijven en organisaties zorgen voor een uniek aanbod aan zaden, planten en houtige gewassen. Zo zijn er specialisten op het gebied van groot- en kleinfruit, rozen, geraniums, zomerbollen, grassen en vijverplanten. Andere deelnemers hebben zich toegelegd op een grote variatie aan sier- en moestuingewassen, waaronder veel bijzondere soorten en mooie drachtplanten voor vlinders, hommels en bijen.

Verenigingen op het gebied van orchideeŽn, bonsai-boompjes, hostaís en het dierenleven rond het huis presenteren zich. Maar het aanbod behelst veel meer. Een houthandel toont milieuvriendelijk tuinhout, een smederij komt met sierhekwerk, er is een mooi aanbod aan handgemaakt gereedschap en een wilgentenenvlechter laat zien op welke wijze zijn producten toe te passen zijn in de tuin.

Andere standhouders geven bemestings- en verzorgingsadviezen en verkopen het benodigde materiaal. Ook tuinbeestjes krijgen de aandacht. Vele soorten zijn welkome tuingasten. Er zijn zomer- en winterverblijven verkrijgbaar om ze een plek in de tuin te gunnen en informatiefolders over hun leefgewoontes. In een expositieruimte is een tentoonstelling te zien over de Gierzwaluw.

Inspirerende wandeling
Het evenement vindt plaats in de Haarlemse Stadskweektuin, een tuin met een rijke historie. Het schitterende siertuingedeelte is in 1910 ontworpen en gerealiseerd door de beroemde landschapsarchitect Leonard Springer. Al is het nog vroeg in het seizoen, die tuin is zeker een bezoek waard. Wandelaars doen daar wellicht nog goede tuinideeŽn op. Een wandeling kan zowel op eigen gelegenheid als onder begeleiding. Op zondag kan men om 13.00 uur en 14.30 uur mee met een deskundige gids. Verder zijn er twee tropische kassen, waarin een grote collectie exotische (nuts)gewassen.

Kinderen
Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals bijenwaskaarsen maken (Bijenteeltvereniging Haarlem), kleine beestjes zoeken (IVN) en ponyritjes (Schoterhoeve). Daarnaast zijn er in de Stadskweektuin een kleine speeltuin, een kabouterpad en een dierenweide. Het is een evenement voor het hele gezin.

Eten en drinken
Wie moe en hongerig is geworden van het Ďtuinshoppení, kan bij duurzame cateraars terecht. Een gezellig terras biedt de mogelijkheid om het gekochte te nuttigen.

Organisatie en locatie
Het tuinevenement wordt georganiseerd door het Bureau Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Haarlem en vindt plaats in de Haarlemse Stadskweektuin, aan de Kleverlaan 9.

Toegang
Op beide dagen is het evenement tussen 11.00 uur en 16.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek.

Parkeren
Ruime parkeergelegenheid in een nabij gelegen garage.Let op: deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden
Deze activiteit is al voorbij.
 

Locatie Stadskweektuin Haarlem Telefoon 023-5114702
Adres Kleverlaan 9 E-mail bulsinp@haarlem.nl
PC/Plaats 2023 JC  Haarlem Website www.nmehaarlem.nl


Plattegrond op Google Maps Maak een routebschrijving met Google Maps

 >>> Meer informatie over Stadskweektuin Haarlemmei 2019
  Alle regio's
  Weergave per maand


 MEI 2019
ma di wo do vr za zo
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
april juni
 

wroeten

tuinsites

vakantiehuisjes

dslr

 
 > a-paris.nl
 > opvakantie-duitsland.nl
 > opvakantie-frankrijk.com
 > opvakantie-portugal.nl
 > opvakantie-spanje.nl
 > locussolus.nl
 > tuinsites.nl
 > vakantie-stedentrip.nl
 > overige linkpartners

 © 2005-2019 ezoffice