deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Moestuindag in de moestuin van kasteel Twickel

2018

print
Locatie
Plaats
Ambt-Delden
Provincie
Overijssel
Website

Moestuindag in de moestuin van kasteel Twickel

Tuinliefhebbers zijn weer van harte welkom in de moestuin van kasteel Twickel, de gezelligste moestuindag van Nederland!

Dit ’buitengewone’ en bij velen geliefde evenement wordt verzorgd door de hoveniers en vrijwilligers van Twickel, samen met pachters, leveranciers en allerlei groene verenigingen.

Voor jong en oud is er deze dag in de gebruikstuin van het kasteel van alles te zien, proeven en te leren. De hoveniers zijn er uiteraard voor advies en vragen over over leifruit, ’vergeten’ gewassen en bijzondere teelmethoden zoals groente onder de bleekpot. Met bloemen uit de pluktuin maken de tuinvrijwilligers voor u unieke boeketten.

Je kunt appels, peren en ander fruit proeven en kopen, en de Twickel-pachters bieden je lekkernijen als bier, koeienkaas en Twents landvlees aan. Je kunt aanschuiven bij ’Met Twickel aan tafel’ en proeven van gerechten uit dit kookboekje van Twickel.

In de bijenstal informeert de imker je over het houden van bijen en het maken van honing. Specialisten geven informatie over historische bollen en bijzondere planten. Daarnaast zijn er stands van bezienswaardigheden op het landgoed en diverse ’groene’ verenigingen.

Speciaal voor de kleintjes brouwt de heks heuse heksensoep en neemt ze, voor wie dat durft en heks wil worden, de heksenproef af.

Kortom, een gezellige dag voor het hele gezin!


Over de moestuin
Tot 1886 lag de moestuin nog voor het kasteel. Op advies van landschapsarchitect Petzold is de tuin verplaatst naar de huidige locatie.

Na het overlijden van de barones in 1975 vielen de activiteiten stil. Kassen en muren raakten in verval, waarmee een historisch tuinonderdeel verloren dreigde te gaan.

Gelukkig keerde in 1991 het tij. Met hulp van een grote groep vrijwilligers- en gespecialiseerde bedrijven in smeed-, glas- en schilderkunst werd de renovatie gestart. In 2010 werd de complete moestuin teruggebracht in uitstekende staat.

Op biologische wijze worden weer oude- en nieuwe groenterassen gekweekt. Er is een grote pluktuin en jaarlijks worden er duizenden bijzondere éénjarige planten gezaaid en opgekweekt.


Locatie moestuin
De moestuin ligt aan Twickelerlaan 11.

Openingstijden
Van 11:00 tot 17:00 uur.

Entree
Gratis; Parkeren € 2,00.

De Kasteeltuinen zijn ook op deze dag geopend (normaal tarief).

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Landgoed Twickel

Locatie
Adres
Twickelerlaan 7
PC/Plaats
7495 VG Ambt-Delden
Telefoon
074 - 376 10 20
E-mail
Website