deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur

t/m 2018

print
Locatie
Plaats
Espel
Provincie
Flevoland
Website

Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur

Augustus en de zomer is volop in beweging in de vier Poldertuinen in Espel en Bant. De zomer doet de tuinen goed: ze staan er weelderig en kleurrijk bij. Geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaas struiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen, Zilverkaarsen, Zonnehoeden, Bergamotplanten, Vlambloemen, IJzerhard, Andoorn, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, sierdistels en natuurlijk de prachtige grassen lokken vele insecten.

De tuin is een ware snoepwinkel voor bijen, hommels en vlinders etc. Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar o.a. zaden, bessen, slakken en... insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden.

De vier boerderijtuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar; elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter.

U vindt er een veelvoud aan opvallende vaste planten, heesters en bomen in unieke combinaties in harmonieuze borders.

Plantenliefhebbers, die willen genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht in deze vier tuinen, zijn van harte welkom op zaterdag 11 en zondag 12 augustus van 10.00 - 17.00 uur.

U kunt rondwandelen door hobbykwekerijtjes en een landleven winkeltje met mooie huis- en tuindecoraties bekijken.

In De Stekkentuin is een kleine schilderijen expositie en kan men kennismaken met de ‘maaksters’ die afwisselend ter plekke aan het werk zijn.

Deelnemende tuinen zijn: ** De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 te Espel ** De Tuinen van Lipkje Schat Polenweg 9 te Bant ** De Goldhoorn Gardens Klutenweg 13 te Bant ** De Pegasushof Klutenweg 5 te Bant

- De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk. - Er wordt entree gevraagd.

Deze tuinenroute is ook prima op de fiets te doen: van tuin 1, via tuin 2 en 3 naar tuin 4 is ongeveer 20 km.

(Meer info: 0527 271327 of wies@destekkentuin.nl www.destekkentuin.nl)

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie De Stekkentuin van Wies Voesten

Locatie
Adres
Noordermiddenweg 13
PC/Plaats
8311 PZ Espel
Telefoon
0527-271327
E-mail
Website