deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Siergrassentuin en Prairietuin

t/m 2011

print
Locatie
Plaats
De Wilp
Provincie
Groningen
Website

Siergrassentuin en Prairietuin

Lianne’s Siergrassen is een kleinschalige specialiteitenkwekerij van siergrassen en prairieplanten. Lianne is naast kweekster ook tuinontwerpster en heeft zich gespecialiseerd in het maken van beplantingen waarin siergrassen een grote rol spelen. Ook maakt ze prairiebeplantingen op maat.

De siergrassentuin inclusief de overzichtelijke collectiehoek van siergrassen is 3000 m2 groot en in de tuin zijn meer dan 350 verschillende siergrassen te bewonderen.

De siergrassentuin oogt natuurlijk en robuust en is duidelijk gestructureerd. Met beukenhagen zijn tuinkamers gemaakt die verschillende sferen laten zien. In de vele voorbeeldborders vormen siergrassen soms groene rustpunten of markeren als ronde pollen de hoeken. Nieuw sinds 2009 is de Prairietuin in De Wilp (3.500 m2).

Een onderhoudsarm beplantingssysteem waarbij een natuurlijk evenwicht ontstaat tussen (prairie)grassen en vaste (Noord-Amerikaanse) planten. Aantrekkelijk het hele jaar rond en vol kleur! Onderhoudsvriendelijk omdat er niet gesproeid, amper gewied en niet bemest hoeft te worden.

Je legt een Prairietuin in één keer aan en laat hem verder met rust. Het is geen wildernis, maar een uitgekiende beplanting die zich na verloop van tijd zelf in stand kan houden. De planten en grassen moeten vechten om behoud van hun plaats en met elkaar een evenwicht gaan vormen. Een grote belofte voor de toekomst!

Alle mogelijke toepassingen van het begrip Prairietuin en prairiebeplantingen zijn in De Wilp te zien. Openingstijden Vanaf 21 maart tot 1 novenmber op donderdag, vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Elk jaar worden er speciale themadagen of siergrasweekenden gehouden. Verder welkom (ook groepen) na telefonische afspraak. Website: www.siergras.nl of www.prairietuin.nl. Gratis entree voor siergrassentuin, collectie en verkoop. Entree Prairietuin: € 3,50 per persoon.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Lianne’s siergrassen

Locatie
Adres
Jan Gosses Wijk 31
PC/Plaats
9367 TE De Wilp
Telefoon
0594-644263
E-mail
Website